Etusivu | Uutiset | Jahtivinkit | Muumireseptit | Lahtaustarinat

Uutiset

Metsästyskauden saldo yli 300 kaadettua muumia

MuuminmetsästystäTiivistelmä: Päättyneen muuminmetsästyskauden tilastoja on julkaissut muumistuskriittinen Irti muumeista ry. Yhdistyksen mukaan kauden loppusaldoksi tuli 313 kaadettua mumppaturpaa, joista 96 oli emakkoja, 115 uroksia ja 102 vasaa. Yhdistys julkaisi raporttinsa mielenosoituksen kera, johon aktivisteja ja sivustakatsojia saapui paikalle tusinan verran.

Lue koko artikkeli

Teuvo Harakkainen Vuoden Muumistaja

Teuvo HarakkainenTiivistelmä: Telajärven Kiveskorvesta kotoisin oleva saha- ja sirkkelöintialan ammattilainen Teuvo Harakkainen on valittu Vuoden Muumistajaksi. Metsästysuransa aikana Teuvo on teurastanut jo lähes sata muumia, eikä tahti näytä hidastuvan. Tunnustuksen myöntänyt lautakunta korosti etenkin Harakkaisen monipuolisia ja kekseliäitä lahtausmenetelmiä.

Lue koko artikkeli

Eläinaktivistit metsästäjien riesana

MielenosoittajaTiivistelmä: Muumien Vapautus Rintama -terroristiryhmän jäsenet ovat pyrkineet estämään muumijahdin voimakeinoja käyttäen. Risupartaiset maihinnousutakkeihin ja nenälävistyksiin sonnustautuneet anarkovegaanilesbot raivostuivat, kun heidän nälkälakkonsa muumien oikeuksien puolesta jätettiin niin valtamedian kuin metsästäjienkin taholta täysin huomiotta.

Lue koko artikkeli

Muuminlihan suosio kasvussa

Eugen MäkiturpaTiivistelmä: Suu- ja sorkkataudin, BSE:n, lintu- ja sikainfluenssojen ja muiden eläinperäisten sairauksien aiheuttama mediakohu on nostanut muuminlihan suosiota ruokapöydissä. Eviran ja Tilastokeskuksen tekemän tutkimuksen mukaan tätä nykyä joka viides suomalainen nappaa lihatiskiltä ehtaa muumia sen iänikuisen sikanaudan sijaan.

Lue koko artikkeli

Vauhko muumi aiheutti tuhoja Karviassa

Kännistön palanut tilaTiivistelmä: Yöllä maatalon pihapiiriin eksynyt muumi aiheutti mittavia vahinkoja pahaa-aavistamattoman karviankyläläisen isännän irtaimistolle. Otus oli muunmuassa istahtanut pihakeinuun, joka vääntyi piloille. Lisäksi se oli saapuessaan tallannut uudenkarhean kahdeksan litran muoviämpärin tuhannen säpäleiksi.

Lue koko artikkeli

Kielitoimisto hyväksyi muumistuksen

Ori RunkkojärviTiivistelmä: Kielitoimiston päätöksen mukaan muumin metsästyksestä voidaan nyt virallisissakin yhteyksissä käyttää termiä 'muumistus'. Käyttö pohjautuu samaan logiikkaan kuin kalojen pyynnistä käytettävä sana 'kalastus', hirvenmetsästyksestä käytettävä 'hirvestys' ja rusakon ansapyynnistä käytettävä 'jänistys'.

Lue koko artikkeli

Rehupuntit iskivät takaisin

Jorma MöykkyäTiivistelmä: Pientilallinen Jorma Möykkyä ei ole seissyt talikko tanassa odotellen alistuneena elinkeinonsa tuhoutumista muumien niljakkaiden tassujen alla. Möykkyä ja paikalliset isännät ovat ryhtyneet mittaviin vastatoimiin. Toistaiseksi Höhtyän isännät ovat onnistuneet kaatamaan parikymmentä muumia ja saman verran satunnaisia ohikulkijoita.

Lue koko artikkeli

© 2000-2020 Kristian Holvivuori - Telajärvi - 2020-08-21