Etusivu | Uutiset | Jahtivinkit | Muumireseptit | Lahtaustarinat

Jahtivinkit

Barrett M82 .50 BMGMuumi ei ole suuresta koostaan, hitaudestaan ja typeryydestään huolimatta helposti pyydettävä saaliseläin, varsinkaan aloittelevalle metsästäjälle. Kaikenlaisen suurriistan metsästys saattaa kuitenkin olla jopa hengenvaarallista, eivätkä muumit tässä muodosta poikkeusta. Useiden valistuskampanjoiden ansiosta kaadettujen muumien määrä on nykyään lähes kymmenkertainen menehtyneisiin metsästäjiin verrattuna, eikä sivullisiakaan touhussa kaadu kuin noin parisataa henkeä vuodessa. Alan vaikutusvaltaisimpana mediana Tulta muumille -magashiini on koonnut muumistuksen kiistattomien asiantuntijoiden jahtivinkkejä jo vuodesta 2000 lähtien. Näillä ohjeilla muumin kaato onnistuu vaikka telajärveläiseltä levyseppä-hitsaajalta, eivätkä kollateraaliset vauriotkaan kiipeä ylettömän suuriksi.

Käsiaseet

KäsiaseetMuuminlahtauksen perusteet - käsiaseet
Käsiaseilla tapahtuva muuminmetsästys on maassamme toistaiseksi yleisin muumistusmuoto, ja se onkin suhteellisen turvallinen tapa aloittaa orastava harrastus. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia käsiaseita ja niiden soveltuvuutta muuminmetsästykseen.

Tykit, singot ja ohjukset

Raskaat kalutMuuminlahtauksen perusteet - raskas kalusto
Raskaalla kalustolla tarkoitetaan tässä yhteydessä aseita, jotka sanovat PAM kun vetää liipaisimesta, ja KABOOM kun ammus osuu kohteeseensa. Sinkojen, tykkien ja ohjusten kanssa pelehtiminen se vasta vänkää puuhaa onkin.

Ansat ja miinat

PsykotrapPsykotrap -muumiansa
Suurin osa Suomessa kaadetuista muumeista päättää päivänsä luodin, sirpalekranaatin tai TNT:n avustamana, mutta meillä harvinaisempi metsästystapa on ansojen käyttö. Tässä jahtivinkissä käsittelemme tehokkaan mutta yksinkertaisen muumiansan rakentamista.

© 2000-2020 Kristian Holvivuori - Telajärvi - 2020-08-21