Etusivu | Uutiset | Jahtivinkit | Muumireseptit | Lahtaustarinat

Tulta muumille

Muuminmetsästäjän tietopaketti

Tulta muumille -magashiini on palvellut muuminmetsästäjäin tarpeita jo yli 20 vuotta. Olemme lobanneet, lahjoneet ja tukeneet harrastukseen myötämielisesti suhtautuvia tahoja, puolueita ja kansanedustajia vuosien varrella vähintäänkin rekkalavallisella riihikuivaa käteistä.

Toisin kuin esimerkiksi hirvi- ja vesilintujen metsästäjiä, muumistajia yhdistää lähinnä rakkaus isokaliiperisiin pyssyihin, sielun syvyyksistä kumpuava viha tähtäimissä kekkuloivia otuksia kohtaan sekä inhimillinen halu yleiseen tappamiseen ja tuhoamiseen. Muuminmetsästäjä ei lähde lahtauspuuhiin verukkeenaan ruuan hankinta, riistakannan aisoissapito tai mikään muu salonkikelpoinen ylevä tavoite. Kun muumimetsälle lähdetään, niin sinne mennään tappamaan silkasta tappamisen riemusta! Kaadettua muumia ei kovin usein nyljetä ja paloitella hyötykäyttöön, vaan ruho vedetään hamppuköydellä petäjään, ammutaan reikiä täyteen ja jätetään siihen killumaan varoitukseksi lajitovereilleen ja evoluution jumalille.

Muumistaja ei ole huolissaan riistapopulaation uhanalaisuudesta, kansainvälisistä sopimuksista, luonnonsuojelijoista, kettutytöistä tai minkkipojista. Kun maailmankaikkeuden viimeinen muumi leviää hehtaarin peltoaukealle sirpalekranaatin saattelemana, muuminmetsästäjä sylkäisee päälle, palaa kotiin, vetää lipun salkoon, vaihtaa pyhäpuvun ylle ja kiskaisee pullollisen kossua yhdeltä istumalta. Perkele!

Nämä lähtökohdat huomioiden on helppo ymmärtää, että harrastus on vuosien varrella nostanut esiin voimakkaita mielipiteitä, niin puolesta kuin vastaankin. Vuonna 2002 perustettu Irti muumeista ry keräsi muuminmetsästystä vastustavaan adressiinsa lähes 60 000 nimeä. Tämä kannanotto ei jäänyt huomiotta muumistuspiireissäkään, ja Tulta muumille -magashiinin 2002 -metsästyskauden päätteeksi järjestämissä suurpeijaisissa adressilla pyyhittiin näyttävästi muunmuassa perseitä.

Näin eduskuntavaalien jälkimainingeissa on muuminmetsästäjän kuitenkin helppo hymyillä. Maan asioista päättämään valittiin rekkalasteittain muumistusmyönteisiä kansanedustajia. Otetaan siis siellä passijakkaralla rento asento, korkataan se jallupullo ja teurastetaan ennätysluvuin niitä niljakkaita mumppaturpia!

Frej-Erik Ryggsträngsdjurholm
Päätoimittaja

© 2000-2020 Kristian Holvivuori - Telajärvi - 2020-08-21