Etusivu | Uutiset | Jahtivinkit | Muumireseptit | Lahtaustarinat

Psykotrap -muumiansa

Suurin osa Suomessa kaadetuista muumeista päättää päivänsä luodin, sirpalekranaatin, napalmin tai TNT:n avustamana. Meillä harvinaisempi metsästystapa on sen sijaan ansojen käyttö, vaikka se esimerkiksi Venäjällä on tavattoman suosittua. Tässä jahtivinkissä käsittelemmekin tehokkaan mutta yksinkertaisen muumiansan rakentamista.

Ansoista puhuttaessa monelle tulee varmasti mieleen kaivaa helvetillinen monttu ja peittää se oksilla. Muumistuksen kohdalla tämä menetelmä sopii käytettäväksi jos tarkoitus on vain pedon eliminointi, sillä ruhon nostaminen kuopasta on usein liian työlästä. Ravinnonhankkimiseen tai taksidermiaan tähtäävän ansastajan on kuitenkin parempi pidättäytyä keinoissa, joissa raato jää maanpinnan tasolle.

Psykotrap -muumiansa on edullinen ja yksinkertainen valmistaa, eikä sitä tarvitse käydä virittämässä uudelleen joka laukeamisen jälkeen. Riittää, kun poikkeat tarkastamassa tilanteen muutaman päivän välein, ja raahaat ruhot pakkaseen.

Tarvikkeet

Kuva 1: Laita pikkuleivät ja mehu tarjottimelle houkuttelevaan asetelmaan. Ripusta koko komeus narulla roikkumaan puun oksalta noin kahden metrin korkeuteen. Kuva 2: Jätä partaterät maahan lähelle puuta, mahdollisimman näkyvälle paikalle.
Kuva 3: Muumi saapuu paikalle vainuttuaan mehun ja pikkuleivät. Se yrittää tavoitella syöttiä kurottaen, hyppien ja ulisten. Pian elikko huomaa tilanteen mahdottomuuden, ja siihen iskee jumalaton depressio. Kuva 4: Masentunut otus löytää partaterät ja päättää päivänsä itse.
© 2000-2020 Kristian Holvivuori - Telajärvi - 2020-08-21