Telajärvi TwitterissäTelajärvi FacebookissaTelajärvi Instagramissa

Telajärvi

Telajärven terveyskeskus

Terveyskeskus on avoinna arkisin kello 08:00 - 15:30. Muina aikoina sairastaminen tai loukkaantuminen on potilaan omalla vastuulla. 2002-05-01 alkaen terveyskeskusmaksu peritään korotetun taksan mukaan, 120 euroa, ja kello 13:00 jälkeen yöpäivystysmaksu +50%. Maksu peritään käteisenä ja aina etukäteen. Jonon ohi pääsee hankkimalla VIP -kortin hintaan 550 euroa.

Kunnanhallituksen päätöksellä 6 § 2002-01-02 eläin- ja terveyskeskuslääkärien virat yhdistettiin helmikuun alusta lukien. Virkaa hoitaa eläinlääketieteen lisensiaatti Joonas Mäyrä, puh. 4731 253. Lääkärin kahvi- ja ruokataukojen aikana vastaanottoa hoitaa talonmies Rummukainen (EA1 & EA2).

Päivystysaikojen ulkopuolella terveyskeskuksen tiloja voi vuokrata esim. yrityksen kokoustiloiksi tai muuhun kohtuulliseen käyttöön. Tiedusteluja voi tehdä talonmiehelle, puh. 4731 220. Huomio: lääkevaraston ovi ei aukea enää vuokraajan yleisavaimella!

Hammashuolto

Terveyskeskuksessa toimii hammashoitola, joka sijaitsee terveyskeskusrakennuksen kellarikerroksessa (käynti miesten vessan lattiassa olevasta luukusta tai suoraan ulkoa tuuletusikkunan kautta). Hoitola on auki yleensä arkipäivisin siinä puoliltapäivin aina iltapäivään saakka. Toimenpiteistä vastaa HLT(*) Jose "Donkey" Möttönen, ja avustajana toimii kuukausittain vaihtuva pakkotyöllistetty pitkäaikaistyötön.

Ajanvaraus on tavallisesti parillisten viikkojen tiistaiaamuina joskus kello kymmenen maissa ja kestää noin 15 minuuttia, varaukset puhelinnumerosta 4731 535.

Särkypäivystystä ei ole, mutta hammashoitolan eteisessä on euron kolikoilla toimiva automaatti josta saa Clotamia, Diapameja, Normisonia ja Alproxia. Automaattia voi käyttää Terveyskeskuksen ollessa auki.

(*) Hitsaaja-Levyseppä (Tig)

Sairaankuljetus

Ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluista vastaa Telajärven Ladakerho ry. Ajopelinä toimii kustomoitu 1987 -vuosimallin Lada 1600 SL. Tehokas 1.6 litran isolohko potkii ajoneuvoa 78 hevosvoiman avittamana nollasta sataan alle parissakymmenessä sekunnissa, joten vasteajat ovat rivakoita, kuljetukset nopeita ja potilaiden rallielämys selkäpiitä karmiva. Kaikilla päivystävillä kuskeilla on oikea ajokortti, mittava kokemus jokamiesluokasta, nahkaiset ajohanskat sekä todistus Telajärven kansalaisopistossa suoritetusta Ensiavun alkeet vähä-älyisille -kurssista.

Ambulanssia saa hälyteltyä paikalle numerosta 4731 511. Kyyti maksaa perusmaksun 120€ + 6€/km (arkisin 8:00-20:00) tai 9€/km (muina aikoina). Ladakerhon jäsenille palvelu on ilmainen.

Telajärven terveyskeskus
Putkihauentie 2
39300 TELAJÄRVI

Estotonta mainostelua: