Telajärvi TwitterissäTelajärvi FacebookissaTelajärvi Instagramissa

Telajärvi

Kristian Holvivuori

Tietoa sivuista

Disclaimer: Telajärven kunnan kotisivut ovat huumoria/parodiaa/satiiria ja tarkoitettu viihteeksi. Mitään täällä esiintyvää ei sovi ottaa tosissaan. Yhtäläisyydet mihinkään oikeaan kuntaan/kaupunkiin ovat sattumaa tahi huonoa munkkia. Se, että allekirjoittanut sattui työskentelemään Ikaalisten kaupungilla näiden sivujen synnyn aikaan ei millään muotoa liity yhtään mihinkään.

Historiaa

Parodiasivut alkoivat vuonna 1997 panssarivau.nu -domainin alla. Varsinaiset Telajärven kuntasivut syntyivät herran vuonna 2002. Tätä kirjoittaessani tuosta on jo 18 vuotta, ja sivusto voisi ostaa tupakkia ja kaljaa jos siltä tuntuisi. Sitä se varmaan haluaisikin. Varsinaista uutta sisältöä kunnan sivuille tuli vuosien varrella isommin vain muutaman kerran, mutta kunnan ympärille kehittyi muita aiheeseenliittyviä sivuja, yritysparodioita ynnä muita juttuja.

Suurin osa sivujen historiasta on hävinnyt vuosien varrella, niin koneelta kuin muististani, ja archive.org:iin on taltioitunut melko vähän.

Vuonna 2018 viimeisestä sisältöpäivityksestä oli kulunut jo vuosia, eikä sivuilla enää vieraillut juuri kukaan. Staattinen kokoelma hupijuttuja oli jäänne 2000 -luvun alusta, eikä sellaiselle näyttänyt enää olevan yleisöä, joten repäisin niinsanotusti töpselin seinästä. Alkuperäinen panssarivau.nu -domain oli vanhentunut ja ns. karannut käsistäni jo vuonna 2014, saunalambusplaza.net vanheni vuonna 2018 ja telajarvi.net vuonna 2019.

Kun sivut katosivat bittitaivaaseen ja domainit vapautuivat, sain asiasta satunnaisia viestejä tutuilta ja tuntemattomilta. Jep, olin tietoinen asiasta.

Nykyaikaa

Miksi nämä nyt sitten ovat taas pystyssä, juuri kun niistä päästiin eroon? Tarkoituksenani olisi siivota niitä arkistokuntoon, korjailla rikkinäisiä linkkejä ja huonoa merkkauskieltä ja sitten jättää ne sitten istumaan bittiavaruuden laidalle, osana 2000 -luvun alun suomalaista nettihuumorihistoriaa. Telajärven taivallus jatkuu ainakin sosiaalimeedioissa, ja ehkä joskus kokonaan uusien alisivujen merkeissä.

Kiitokset kaikille, jotka ovat parin viime vuosikymmenen aikana lukeneet näitä juttuja, linkittäneet niitä foorumeilla, somessa yms. kaatopaikoilla. Kiitokset myös kaikesta palautteesta. Se on vuosien varrella ollut käytännössä poikkeuksetta positiivista. Ja kiitokset myös niille tuntemattomille tahoille, jotka sivujen kadottua pyrkivät kasaamaan jonkinlaisia versioita näistä jutuista takaisin nettiin.

Syyskuun 11. päivänä, 2020, Kristian Holvivuori (tällä nimellä teen nykyään kaiken kirjoittelutyön)

Tulevaisuutta

Kirjoittelen toki vieläkin, pääasiassa humoristisiksi miellettäviä juttuja. Möykkään niistä täällä, kun aihetta on. Muunmuassa Telajärvi -aiheinen historiikkinovelli on työn alla. Sosialisti-meedioissa voit seurata tekemisiäni "holvivuori" -nimen alta. Esmes holvivuori@Twitter. Sähköbostia saa pistää kristian.holvivuori@gmail.com


"Viralliset" jutut

Alkuperäisen Telajärven luoja-ihmisen juttuja ovat kaikki telajarvi.fi -osoitteen alaiset sivut (ml. autotalo.telajarvi.fi, teat.telajarvi.fi jne.), virallinen twitter -tiedotuskanava on @telajarvi_fi. Myös @jjtoaster (Double James Toaster) on "virallinen" siinä mielessä että se on myös minun hallussani. Muut netissä näkyvät Telajärvi-aiheiset jutut (Facebook, Twitter, nettisivut) eivät ole minun kirjoittamiani enkä ota niistä mitään vastuuta.