Telajärvi TwitterissäTelajärvi FacebookissaTelajärvi Instagramissa

Telajärvi

Pöytäkirja kh 2010-03-01 18:30

1 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Puheenjohtajan päätös: Kokous todetaan osittain lailliseksi ja epätavallisen päätösvaltaiseksi.

2 § Paskapaperitarjousen hyväksyminen

Johdanto: Telajärven kunta käyttää latriineissaan kierrätettyistä puhelinluetteloista valmistettua, 1-kerroksista vessapaperia. Vetelä Wipe -tuotteen on kunnalle toimittanut vuodesta 1976 lähtien Paperituote Vetelä & Poika Oy, ja kyseinen sopimus meni umpeen kenenkään huomaamatta vuonna 1980. Uudenkarhean tarjouspyynnön on laatinut Tarjouspyynnön Laadinta ja Käsittelytyöryhmä.

Tarjouspyyntö julkaistiin Telajärven kunnantalon kellarin vessan seinällä helmikuussa. Määräaikaan mennessä jätettiin yksi tarjous ja sen jätti Paperituote Vetelä & Poika Oy. Kunta totesi tarjouksen täyttävän kelpoisuusvaatimukset. Laatu todettiin lähestulkoon välttäväksi ja hinta tähtitieteelliseksi, mutta toteutuskelpoiseksi. Ehdotettu sopimus umpeutuisi vuonna 2060.

Ehdotus: Työryhmä ehdottaa kunnan kakkapaperipalvelun toimittajaksi Paperituote Vetelä & Poika Oy:tä.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin kertapyyhkäisyllä.

3 § Selvityspyyntö koskien kaavoitusasioita

Johdanto: Maanviljelijä Asko Kännistö on 2010-02-14 lähettänyt kunnanhallitukselle, keskusrikospoliisille ja EU:n ihmisoikeustuomioistuimelle selvityspyynnön kunnan kaavoitusmenettelystä vuonna 2004. Kunta kaavoitti ja myi omakotitalotonteiksi Kännistön omistamalta Korventauksen tilan 6:39 alueelta noin hehtaarin lohkon ilman minkään valtakunnan lupaa, tiedotusta tai asianomaisen kuulemista.

Asko Kännistö menehtyi 2010-02-27 pudottuaan tapaturmaisesti viljasiiloon.

Ehdotus: Kunta ei katso tarpeelliseksi antaa selvityspyyntöön virallista vastausta, ellei Kännistön perikunta sitä erikseen pyydä.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin hiljaisen hetken kera.

4 § Talousylijohtajan viran täyttö

Johdanto: Määräaikaan mennessä kunnalle tuli 1 hakemus talousylijohtajan virkaan. Ainoa hakija oli seminologi Urja Vanikka Lempäältä. Vanikka ei täytä kunnanhallituksen virkaan asettamia vaatimuksia koulutuksen, taitojen, kokemuksen eikä palkkatoiveiden osalta. Näitä puutteita tasapainotti hakemukseen liitetty ruskea paperikuori (B2), jonka sisältö jaettiin kunnanhallituksen jäsenten kesken kristillistä tasajakoperiaatetta käyttäen.

Ehdotus: Talousylijohtajan virkaan valitaan hakija #1 Urja Vanikka.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

5 § Veikko-Ilmari Peräjäkälän selvitys lahjusten vastaanottamisesta

Johdanto: Veikko-Ilmari Peräjäkälä on antanut kunnanhallitukselle yksityiskohtaisen selvityksen vuosina 2006-2009 vastaanottamistaan lahjuksista.

Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy Peräjäkälän selvityksen ilman lisäkysymyksiä lahjusten yhteisarvon jäädessä alle 1 000 000,00 Euroon.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin asiantuntevasti nyökytellen.

6 § Kunnanhallituksen pöytäkirjojen salassapito

Johdanto: Kunnanhallituksen pöytäkirjojen julkistaminen on kallista ja vaivalloista, ja etenkin mediaihmisten köhnäisissä käpälissä niiden sisältöä vääristellään jotta saataisiin aikaan panettelevia kohuartikkeleita. Tälläinen puuhastelu voi vaikuttaa kunnan imagoon negatiivisesti.

Ehdotus: Kunnanhallitus julistaa kaikki tulevat pöytäkirjat salaisiksi vähintään 20 vuodeksi kokouspäivämäärästä.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin toimittajanretkuja kiroten.

7 § Kokouksen päättäminen

Ehdotus: Kokous päätetään ennenaikaisesti ja pöydälle jätetään viitseliäisyyden ja ajanpuutteen vuoksi käsittelemättä jääneet asiat. Asioihin saatetaan palata seuraavassa kokouksessa.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin ja kokous nuijittiin päätökseen voimallisesti.

Estotonta mainostelua: