Telakino

Elokuvateatteri Telakino

Telajärven keskustassa sijaitseva elokuvateatteri Telakino esittää leffauutuudet Suomen ensi-illassa. Edulliset liput, pehmustetut istuimet ja suhteellisen puhdas valkokangas takaavat mieleenpainuvan viihde-elämyksen.

3D!

Muumi ja punainen veskuloiri (3D)

3D Lastenelokuva, Suomi 2010 - MA-SU 13:00, 15:00, S, €22,50

Muumi ja punainen veskuloiri Pääosissa: Vesa-Matti Loiri (Veskuloiri), Jasper Pääkkönen (Muumipeikko), Tapani Perttu (Muumipappa), Taneli Mäkelä (Nuuskamuikkunen), Outi Alanen (Pikku Myy), Mikko Kivinen (Muumimamma), Sakari Kuosmanen (Niiskuneiti)

Sven-Tuuve Janssonin romaaniin perustuva, Mika Kaurismäen ohjaama Muumi ja punainen veskuloiri on puolalaisen Malych Form Filmowych -animaatiostudion valmistama 3D -mestariteos. Äänipääosissa kuullaan suomalaisia supertähtiä Taneli Mäkelästä Outi Alaseen.

Muumilaaksossa riehuu karmea myrsky, ja profeetta Piisamirotta pakenee muumitaloon. Aamulla taivas hohtaa verenpunaisena ja laakso on tuhkan peitossa. Piisamirotta julistaa, että Armageddon on tulossa, ja rientää käännyttämään Muumilaakson asukkaita kristinuskoon. Profeetan mukaan tuomiopäivän veskuloiri putoaa taivaalta ja tuhoaa maailman. Muumipeikko ja Muumipappa rakentavat arkin, johon he lastaavat Muumilaakson asukkaita vedenpaisumuksen varalta.

Rölliraita

MA-PE 13:00, K-8, €11,50

Rölliraita Komedia, Suomi 2009

Pääosissa: Allu Tuppurainen (Rölli-peikko), Heikki Silvennoinen (Sladi)

Röllimetsästä on pontikka lopussa, ja Rölli-peikko (Tuppurainen) matkustaa setänsä, legendaarisen ponukeisari Sladin (Silvennoinen) luo. Sladi on menettänyt pannunsa pokerissa, mutta hän päättää opettaa Röllille ralliautoilun jaloa taitoa. Yhdessä miehet ottavat osaa rallikilpailuun, jonka pääpalkinnolla Sladi saisi taas pontikkatehtaansa porisemaan.


Hellboy II

LA-SU 22:00, K-18, €18,50

Hellboy II - The Golden Army Toiminta, USA/Suomi 2008

Pääosissa: Jope Ruonansuu (Hellboy), Laura Huhtasaari (Liz Sherman)

Yksikätinen haltijamaan kuningas Utan Balor herättää kultaisen armeijan tuhoamaan ihmiskunnan, ja demoni Hellboyn on taisteltava heitä vastaan näkymättömässä maailmassa. Apunaan Hellboyllä on mielipuolinen tyttöystävä Liz, vedessä elävä Abe ja Tyräaholta kotoisin oleva Pekko Aikamiespoika.


Risto Räppääjä Rööperissä

MA-KE 20:30, S, €25,00

Risto Räppääjä Rööperissä Lastenelokuva, Suomi 2008

Pääosissa: Peter Franzen (Risto Räppääjä), Samuli Edelmann (Nelli Perhonen)

Risto on punavuorelainen rummuttava poika joka asuu kerrostalossa tätinsä, puhelinmyyjä Rauha Räppääjän kanssa. Naapuriin muuttaneen Nelli Perhosen kanssa Risto aloittaa pirtubisneksen, ja kellarissa majailevan Mustalais-Karin kanssa parivaljakko kehittelee rikosimperiumia. Köyhyydestä rikosten kautta kunnialliseksi kansalaiseksi, linnaan - tai ennenaikaiseen hautaan.


Mies vailla häräntappoasetta

TO-PE 22:00, K-12, €10,00

Mies vailla häräntappoasetta Draama, Suomi 2002

Pääosissa: Santeri Kinnunen (Mies), Outi Alanen (Kerttu)

Kaupunkilaismies saapuu bussilla Himangan Torvenkylään ja nukahtaa maitolaiturille, joutuen maajussien pahoinpitelemäksi. Kerttu, pelastusarmeijan soppatyttö, löytää miehen ja hoivaa tämän takaisin elävien kirjoihin. Pahoinpitelyn seurauksena amnesiasta ja impotenssista kärsivä mies rakastuu Kerttuun ja heinätöiden ohella ryöstää epähuomiossa paikallisen Osuuspankin.


Gumpfellas

MA-KE 19:00, K-16, €9,50

Gumpfellas Draama, USA 1990

Pääosissa: Ray Liotta (Henry Gump), Robert De Niro (Jimmy Gump), Tom Hanks (Forrest Gump)

Tositapahtumiin perustuva draamaelokuva kolmen henkisesti jälkeenjääneen mafiaveljeksen yrityksistä kiivetä järjestäytyneen rikollisorganisaation hierarkiassa. Sisältää runsaasti filosofiaa, väkivaltaa ja kiroilua.

"Life is funny like a box of fuckin' chocolates. You never know who's gonna break your balls."

Höykyytys

MA 2:30, K-10, €36,00

Höykyytys Romanttinen draamakauhuelokuva, Suomi 2010

Pääosissa: Mikko Kivinen (Eero Kullinen), Outi Alanen (Pellava Joutsen), Jope Ruonansuu (pääpahis)

Neil Hardwickin ohjaama, Stefan Meijerin romaaniin perustuva fantasiavampyyrikohellus. Teinipissis Pellava Joutsen (Alanen) muuttaa Telajärvelle isänsä luo. Hän tapaa lukiossa kummallisen hyypiön, Eero Kullisen (Mikko Kivinen). Pellava rakastuu Eeroon, mutta Eero onkin verenhimoinen vampyyri.


V2 - Jäätynyt enkeli

MA-KE 23:30, K-18, €22,00

V2 - Jäätynyt enkeli Rikoselokuva, Suomi 2007

Pääosissa: Juha Veijonen (Jussi Vares), Pedro Hietanen (Kissa), M.A. Numminen (Jänis)

Reijo Mäen vuonna 1990 julkaistuun romaaniin perustuva ja Aleksi Mäkelän ohjaama toinen Vares -elokuva. Yksityisetsivä Jussi Vares tutkii Mirjami Sinervon kuolemantapausta Porilaisen autokauppiaan pyynnöstä, ja pääsee sarjamurhia harrastavan kissan ja jäniksen käpälienjäljille.


Tappajahai

MA-KE 20:30, K-18, €16,00

Tappajahai Kauhuelokuva, USA 1975

Pääosissa: Pirkka-Pekka Petelius (Tappajahai), Richard Dreyfuss (Chris Lecce)

Pirkka-Pekka Peteliuksen tähdittämä klassikkoelokuva oli ohjaaja Steven Spielbergin ponnahduslauta huippuohjaajien joukkoon. Hirveä tappajahai ärsyttää Amityn saaren asukkaita Uuden Englannin rannikolla karkoittaen turisteja. Poliisipäällikkö Martin Brody palkkaa etsivät Chris Leccen (Richard Dreyfuss) ja Bill Reimersin (Emilio Estevez) tekemään otuksesta kalapuikkoja.


Uskomaton Hulkkonen

TO-PE 20:30, K-16, €12,00

The Incredible Hulk Supersankariröpellys, USA 2003

Pääosissa: Marlon Brando (Don Vito Banner/Hulkkonen), Outi Alanen (Betty Ross)

Don Vito Banner on geenitutkija, joka pyrkii parantamaan ihmisen DNA:ta. Kännipäissä räjäytettyään gammareaktorin Banner muuttuu vihreäksi supersankariksi, Hulkkoseksi. Hulkkonen haalii ympärilleen kasan sukulaispoikiaan ja väkivalloin kaappaa kontrollin New Yorkin alamaailmasta.

"PUNY HUMANS... HULK BASH LUCA BRAZZI, THEN SLEEP WITH THE FISHES! CAPICHE?"


Al-Qaida Jones

TO-PE 19:00, S, €7,50

Al-Qaida Jones Eroottinen komedia, USA 2002

Pääosissa: Kal Penn (Osama bin Laden), Pat Morita (Saddam Hussein)

Räjähteikäs seikkailukomedia arabipariskunnan toilailuista Lähi-idässä. Jenkkiarmeijalta piilotellen kaksikko pyrkii pakenemaan Irakista Afganistaniin kuherruskuukauden viettoon. Romantiikkaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita ronskin homoerotiikan tahdittamana.

Dobly Digital

© 2009-2020 Kristian Holvivuori - Telajärvi